Psát blogy není dobrý nápad

Některá těla chtějí pořád jen klovat, klovat a klovat do klávesnice jak datel. Člověk není evolučně uzpůsoben k tomu, aby používal počítač a jeho oči nejsou stavěné na to, aby byly dlouhé hodiny zaostřené na krátkou vzdálenost.

a aby do nich bylo svíceno umělým světlem.

Kolik lidí umí klovat do klávesnice a kolik lidí umí vylézt na strom? Každý slušný člověk by měl být schopen vylézt na strom. Proč máme nadváhu a obezitu? Proč si namlouváme, že je to normální? Normální je, že člověk se pohybuje a spaluje tuky a posiluje a je schopen vylézt na strom! A taky není normální, aby měl člověk konstantní příděl jídla. Pořád se jenom plníme, plníme, ukládme tuky, ukládáme a pak už je nespalujeme a ta rakev je pak strašně těžká a nikdo neocení, že jsme ty tuky ukládali.

Klávesnice ničí prsty tím, že je tak něžná. Ona je rozmazluje. A potom když je potřeba se pořádně chytnout kůry stromu, tak je to pro ně až příliš hardcore a on nedokáže vyšplhat a navíc ho táhnou dolů ty tuky. Mě by nevadilo kdyby někdo po 10 hodinách nahého běhání po lese strávil 10 minut u počítače. Ale hlavně je potřeba trénovat základní dovednosti, jako např. jak přeprat vlka.

Když já jsem byl mladý, tak bylo všechno jinak, než dnes. Táta mě hodil do vody plné žraloků a řekl ať se nedám. Pak po mě ještě střílel puškou a já jsem se učil plavat, vyhýbat se střelám a zápasit se žraloky zároveň. Dnešní rodiče děti jen rozmazlují.

Všichni jí cukr, cukr, cukr. Všechno jídlo má přidaný cukr. I třeba ovocný džus, který je přirozeně sladký - oni ho ještě přisladí, aby to cukroví závisláci kupovali. Za mojich mladých let jsem musel přeprat aligátora, pak jsem si ho musel sám donést domů, i když byl několikanásobně těžší, než já. A potom jsme ho jedli syrového.

Z pořádné práce mi taky narostly pořádné svaly a ne ty fejky, co mají "kulturisti". Oni mají stroje na kterých cvičí jeden sval, možná dva. Ale pro silné tělo je potřeba komplexní, složený pohyb. A ty svaly, které nejdou vidět oni necvičí. Takže to je úplný fejk a v přírodě by se rozpadli. Takže ti moderní sportovci, to jsou taky rozmazlení ňufánci, i když nemají špeky. A když se podíváte na bojová umění, tak ony vždycky mají pravidla, ale reálný boj žádná pravidla nemá. Co udělá karatista s černým páskem, když po něm budete střílet puškou? On se neumí vyhýbat nábojům. Boxování a kopání fakt není všechno. Pro opravdové bojové umění musíte navštěvovat ta nejnebezpečnější místa, kde lidé používají nečekané zbraně a triky, útoky ze zadu, chemické zbraně.. boj s pravidly je šaškárna.

Když chce dneska někdo pochopit politickou situaci v Somálsku, tak hnedka začne klovat do klávesnice a hledá na Google. Nikdo nemá chuť přeplavat oceán a domluvit si schůzku s prezidentem a zjistit i věci, které se říkají jen za zavřenými dveřmi. Na internetu je jen propaganda, ale z očí do očí zjistíte pravdu. Tu propagandu už ani nepíší lidi, většina internetových "komentátorů" jsou boti. Mimochodem Amerika má Google v kapse a ona určuje jaké výsledky máte vidět a samozřejmě, že americká vláda vidí vás a vše co hledáte a dělá si o vás interní profil a ví jak s vámi pracovat ve svůj prospěch.

Politika je zdegenerovaná. Za mojich mladých let se prostě muži poprali a ukázalo se hnedka jaká je politická hierarchie. Dneska se to dědí mezi bohatýma ňoumama, kteří by v přírodě nedokázali ani vykadit se. Oni potřebují vyleštěnou stoličku. Když jsem "záchod" poprvé viděl, tak jsem se tomu smál tři dny a v životě jsem si na to nesed. Ani se nedivím, že mají zácpy, když mají při tom takovou nepřirozenou polohu.

Ale nejspíš na to mají prášeček. Oni mají na všechno prášeček. Za mojich mladých let to bylo tak, že se z nemoci musíš dostat sám. Slabí umřeli a jen zdraví se rozmnožili. Staří dědci si uměle neztopořovali penisy. A kdo na něco neměl peníze, tak si tu věc prostě nekoupil. Žádné půjčky a vytváření peněz z ničeho.

Hudba byla živá, lidé ji dělali z vášně a vyjadřovali své aktuální emoce. Prorazil ten, kdo měl talent. Za reklamu nikdo neplatil, nikdo nelepil plakáty ani bilboardy. Jediná reklama byla slovní recenze posluchačů. Jelikož byla hudba jen živá, tak každý znal lokální malé talenty a nebylo to tak, že pár marketingových king kongů ze zahraničí převálcuje drtivou většinu lidské tvorby.

Každé město mělo svoji lokální hudbu a nepouštěla všechna města z rádia toho samého marketingového king konga. Cestování bylo kulturně obohacující, protože svět nebyl globalizovaný. Místní lidé ctili své tradice a požadovali od hostů úctu k nim. Pro hosty byla samozřejmost se přizpůsobit a nikomu nevnucovali své tradice. Dneska si nikdo není jistý svými tradicemi a nikdo neví jak se chovat. Každé pravidlo je jen jedním z mnoha možných.

Nikdo nepsal, ani nečetl žádné články, ani knihy. Proto existovala pouze kultura aktuální a nikdo se nevracel do světa dávno mrtvých mozků. To, co bylo v minulosti dobré bylo zachováno, ostatní bylo zahozeno. Mladí měli úctu ke starším, protože právě starší měli největší znalosti o historii a měli monopol na vyprávění o historii a o životě celkově. Milé děti, tímto končí mé vyprávění.

Autor: Filip Vajdík | pondělí 12.12.2022 20:28 | karma článku: 10,62 | přečteno: 303x
  • Další články autora

Filip Vajdík

Suprové argumenty proti eutanázii

Sestavil jsem seznam podivných argumentů proti eutanázii, které jsem postřehl. Nevím jestli jsou přesvědčivé.

9.4.2024 v 17:32 | Karma: 18,59 | Přečteno: 531x | Diskuse| Ostatní

Filip Vajdík

Musíme legalizovat marihuanu, aby mohli slušní lidi dělat rap

Když neposedný vnuk nechce poslouchat babičku, tak se může zhulit trávou od kámoša a vymyslet proti ní rap. Ale slušná babička si nebude od nikoho kupovat trávu, takže mu nemůže rapem odpovědět.

24.12.2023 v 14:44 | Karma: 6,74 | Přečteno: 153x | Diskuse

Filip Vajdík

Kultivace eg

Mám pocit, že v kultuře dostatečně neprobíhá kultivace eg. Děti se neučí jak pracovat s egem. A klepnout někomu po egu kladivem není kultivace.

16.12.2023 v 0:12 | Karma: 0 | Přečteno: 61x | Diskuse

Filip Vajdík

Sebejistota je džouk

Svět je strašně velký a nikdo o něm nemá přehled. Jsme smutní, že o něm nemáme přehled a tak hledáme vůdce, který nás nasměruje. Ale ten vůdce ví prd, protože je to jenom hráč, který si s náma hraje. Je to jenom divadýlko.

15.12.2023 v 23:09 | Karma: 4,61 | Přečteno: 70x | Diskuse

Filip Vajdík

Největší Politická Strana (NPS)

Je na čase skončit to nekonečné střídání politických stran, které vidí jen na pár let dopředu. Je na čase založit stabilní demokratickou stranu, která převezme moc a bude mít dynamický plán na stovky let.

8.12.2023 v 21:13 | Karma: 6,10 | Přečteno: 142x | Diskuse
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07,  aktualizováno  19:19

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 18,59
  • Průměrná čtenost 848x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik