Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L76u21d13ě98k 78T23o66n49d17r

10. 1. 2018 17:44

Křesťanská boží "trojjedinost" je jednoduchá záležitost.

Ježíš, jako boží syn, je zároveň i svým vlastním Otcem nebeským. Tedy i Bůh Otec je zároveň sám sobě synem. Zároveň je i Duchem svatým. Stejně jako je Duch svatý zároveň i Bohem Otcem.

A nejen to. Ježíš je nejen božím synem a zároveň sám sobě Bohem Otcem, ale i Duchem svatým. A Duch svatý je nejen Otec, ale i syn.

Je tedy jedno, jestli řeknete, že tento svět stvořil v šesti dnech Bůh, nebo když řeknete, že svět stvořil v šesti dnech boží syn Ježíš Kristus (nebo taky Duch svatý)

Mluvit o Ježíši jako o "božím synu" je tedy zároveň správné i nesprávné, protože Ježíš je zároveň nejvyšším Bohem - stvořitelem. Sám sebe poslal na svět a sám sebe pak vzkřísil z mrtvých.

To je přeci jasné a srozumetelné. Je tady snad ještě někdo kdo to nechápe ?

0 0
možnosti
AL

Jak se tak dívám, zdá se, že za kvalifikaci k zasvěcené diskusi na jakékoli teologické téma, považují mnozí fakt, že vzadu mezi svýma půlkama objevili dírku :-)

0 2
možnosti
LT

Furt je to lepší, než kdyby náboženství bylo vyhrazeno pouze kastě "teologů" a věřící by nesměli ani muknout. To byste koukal, jaké peklo by teologové lidem vytvořili!

0 0
možnosti
LT

Boží trojjedinost je primárně věc vysoce politická.

Tvrzením o božím synu drží "klíče od ráje" křesťané. Pokud by křesťané připustili, že Ježíš není boží syn, ale "jen" prorok, v té chvíli vyhraje islám, protože dominantní postavení by získal Mohamed, jako poslední a završující proroků. Ježíš by byl "druhořadý" až za Mohamedem.

Každý, kdo v dobré víře šťourá do "trojjedinosti" u křesťanů, by si měl být vědom i těchto fatalních politických důsledků.

0 0
možnosti
Foto

Já netvrdím, že je Ježíš prorok. Já tvrdím, že bůh neexistuje a všechna náboženství si vymyslel člověk.

0 0
možnosti
LV

V Bibli nikde nenajdete,že jsou tři Věční, tři Všemohoucí, tři Vševědoucí jako samostatné osoby, které jsou ve všem zajedno a dělí se o Božství? To by potom byli tři bohové a ne ten Jeden Bůh pokud to má mít smysl. Trojiční náboženství pochází od Tertuliána z Tunisu které vede do bludů. Bible velice jasně říká" Nebudeš míti jiných bohů přede mnou,nebudeš se jim klaněti ani je ctíti. Nikdy se ten jeden Bůh nerozdělil do „tří věčných“ osob. Nikdy nebyla ve Svatém Písmu řeč o,, trojjediném" Bohu, o Trojici ani o žádné dvojjednotě. Otec se zjevil k naší spáse v Synu. Nový Zákon velice jasně mluví o jednom Bohu....“ (Jan.5:44); „ ..aby poznali tebe samého pravého Boha“ (Jan.17:3); ...tak jistě je jeden Bůh... K. Řím.3:30..Bůh pak jediný jest.. ( Gal. 3:20)..nesmrtelnému, samému moudrému Bohu....

(1:Tim 1:17 )Jeden jest zajisté Bůh ...“ (1.Tim.2:5). „JÁ jsem Alfa i Omega, počátek i konec, praví PÁN, který jest, a který byl, a který přijíti má, ten Všemohoucí (Zj. 1:8) Pravé, všezahrnující vyznání víry apoštolů je jen v Bibli a pro církev Pána provždy stanoveno„ JEDEN PÁN, JEDNA víra, JEDEN křest, JEDEN Bůh a Otec všech, který jest nade všecko, a skrze všecko, i ve všech vás“ (Ef.4:5-6).

„A v pravdě veliké jest tajemství pobožnosti, že Bůh zjeven jest v těle, ospravedlněn v Duchu,ukázal se andělům, kázán jest pohanům, uvěřeno jemu na světě, vzhůru vzat jest ve slávu ( 1.Tim.3:16).

0 0
možnosti
Foto

No dobrá, ale proč třeba Ježíš na kříži volá "Bože, proč jsi mě opustil?" To volá sám na sebe?

0 0
možnosti
JM

Nesmyslnost podobného pokusu o aplikaci "matematické logiky" vyvstane, kdyz x, y, z nahradíme za jména a b = clovek . Pak "prekvapive" vsechny vase "rovnice" vypadaji stejne, ale nikdo se nebude divit, ze prestoze Petr = clovek a Pavel = clovek, Petr != Pavel

2 0
možnosti
Foto

Co myslíte tím "clovek"? Je to konkrétní člověk? V tom případě ano: Petr = Pavel. A pokud jste tím Petr = clovek myslel, že "Petr, Pavel, Pepa ∈ Lidi" (Petr, Pavel a Pepa jsou z množiny lidí), no tak v tom případě máme dohromady tři lidi, ne jednoho.

0 0
možnosti
LT

To máte jedno. Stejně skončíte v pekle :-)

0 3
možnosti
Foto

Jak to víte? Z té knížky co obsahuje pohádky o mluvících hadech atd?

0 0
možnosti
Foto

R^!

Na podobné téma https://janryznar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=236738

(Svatá Boží trojice - podvod tisíciletí.)

0 0
možnosti
Foto

R^však samotné církevní autority nad tím dlouho spekulovaly a nemohly shodnout-kolik koncilů řešilo například jak to s tím Kristovým božstvím a člověčenstvím -těch paradoxů a protimluv by se našla celá řada

0 0
možnosti
AM

Od člověka který prohlašuje, že je vlastně celý vesmír, to celkem sedí.

Jeden elektron projde dvěmi štěrbinami zároveň. Taky kašle na logiku, pacholek...

3 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 18,59
  • Průměrná čtenost 848x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik