Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J62i76r37i 72T39i22c25h29y

15. 4. 2018 19:18

Clovek se vyvinul tak, ze zacal premyslet. A protoze si nedovedl leccos vysvetlit, zacal si vymyslet. Vytvoril si ve sve mysli ruzne bohy a zjistil, ze coby smeckovemu zvireti, se mu to velmi dobre hodi k ovladani smecky. Kdo odporoval vudci a stavel se mimo smecku byl eventuelne odsouzen k zaniku. Genetika se tak utvrzovala ve vire toho, co kaze vudce. Tomu se nakonec podarilo zdokonalit viru v jednoho boha, cimz se nejlepe dali ovladnout poddani. Proto i dnes, pres veskery vyvoj vedy a racionalniho mysleni, prevlada slepa vira v mnoho nejruznejsich nesmyslu, kazanych modernimi verozvevci.

0 0
možnosti
Foto

Hodně ironický článek. Nutí však k zamyšlení.

A nezapomínejme, že katolíci jsou v psychologickém slova smyslu vlastně kanibalové. Myslí si, že během přijímání pojídají tělo Boží a díky tomu se dostanou do nebe. :-(

Protestanti vidí přijímání trochu jinak. Pro ně je to připomenutí si poslední večeře Páně.

V dávných dobách nebyli lidské oběti Bohu nebo bohům neobvyklé. Dle bible Abraham chtěl obětovat Bohu svého syna Izáka a Bůh obětoval "svého jediného syna" Ježíše.

Křesťanství má však mnoho dobrých vlastností. Pokud někdo něčemu věří a jiným svou vírou neškodí, tak je to jen jeho věc. Znám mnoho dobrých křesťanů.

0 0
možnosti

Konečně někdo kdo mi mluví z duše. Bibli jsem četl několikrát a doporučuji všem, jen si ji při čtení dejte na nějakou utěrku, krve z toho teče jak z prasete. Jó a pod korán si dejte dvě. ;-D;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

;-DR^pobavil jste mě ale pár místních vás za to nebudou mít rádi-pokud je z toho neklepne pepka tak se do vás určitě pustí;-)

3 0
možnosti

Jako trolling by to ještě ušlo. Nejhorší je, že v ČR se najdou lidi, co Bibli nečetli, takže si představí, jak někde byla párty a najednou tam vletěl terorista jako do Bataclanu a začal to masakrovat.

1 2
možnosti
Foto

Já jsem citoval Bibli.

0 0
možnosti

Pohled zřejmě poněkud jednostranný, ale je potřeba do budoucnosti vytvářet historii, která se dívá na věci z obou stran - nejen že řekneme: náboženství je chráněno, protože by věda mohla urazit city věřících - ale popsat historickou realitu klidně i hebrejských dějin, křesťanských - katolických pravoslavných, evangelicích atd atd - práce mají příští generace opravdu hodně. Ale nedělal bych si iluze o "pohanech" tedy věříích v různé kulty, které předcházely ždivoství, křesťanstvíé nebo islám - oni to určitě nebli žádní berínci, lidé byli v průměru všude stejní, i když nelze vyloučit že existovaly mírumilovnější kmeny či etnika - ale ty asi byly vyhubeni nebo zatlačeni agresivními ideologiemi šířenými misionáři.

2 0
možnosti

Zajímavý postřeh. Určitě je to lepší čtení, než podobné, ironické články od pana Trčálka.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS