Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já nespojuji Araby s islámem. Nechci je u nás, nebo v Evropě bez ohledu na jejich vyznání a sice kvůli jejich průměrně nižší inteligenci a s tím souvisejícími důsledky.

2 0
možnosti
Foto

Vy za vším vidíte propagaci imigrace. Já mluvím o nich u nich a našem názoru na ně.

2 0
možnosti

Nejdřív se, mladíku, naučte češtinu, konkrétně psaní velkých písmen, a pak filozofujte.

1 3
možnosti

Nevím, kdo kdy kde dával rovnítko mezi Araby a muslimy, to je samozřejmě nesmysl. Naopak, nám kritikům islámu připadá zábavné, když nám někdo nadává do rasistů - právě proto, že islám není rasa ani etnická příslušnost. Arabové jsou i křesťany nebo ateisty. Byť platí, že většina z nich je muslimská (tedy statisticky, pokud potkám Araba a nevím nic o jeho náboženství, ale pouze fakt, že je to Arab, tak je pravděpodobné že jde o muslima). S tím lze souhlasit.

Se zbytkem už nikoli. Migraci z tohoto civilizačního okruhu nepodporovat. Jak kvůli výše zmíněné statistice, tak proto, že kultura jde ještě hlouběji než náboženství a tato kultura je s tou naší do značné míry nekompatibilní. Výjimky zde pouze potvrzují pravidlo, jež se ukazuje na problémech v západní Evropě.

Učit je? Poskytovat jim informace? Snahy západních států demokratizovat tuto oblast skončila vytvořením mocenského vakua, které pak zaplnili islamisté. Západ může k islámskému světu přistupovat dvěma způsoby:

1) Nezasahovat, pokud to není nutné (obrana spojenců a zájmů). Snažit se dohodnout s kýmkoli, kdo tam bude vládnout. Ideálně (nic lepšího tam nevznikne) se sekulárními diktátory.

2) Civilizovat - v praxi by to znamenalo zaplnit ono mocenské vakuum na přímo, tedy koloniální správu (ať už pod jakýmkoli názvem). Toho ovšem dnešní Západ není schopen, jde o cestu nedemokratickou, v pravdě imperiální. Těžko lze začít okupovat nějaké území, pak vyhraje volby opozice, z území se stáhne... a Islámský stát je znovuzrozen.

Z toho vyplývá, že jedinou racionální cestou v dnešní době je první varianta.

7 0
možnosti
Foto

No o migraci jsem nemluvil. Ale co se týče azylu pro ex-muslimy, tak to bych byl pro. Informace bych jim dal spíš o vědě. Oni musí první pochopit, že svět se řídí přírodními zákony a že to nefunguje tak, že se budou klanět černé kostce a Aláh jim zařídí lepší život. Demokracii až nakonec, až budou schopni vlastního úsudku.

0 0
možnosti
Foto

Arab nemůže být klidně ateista, křesťan nebo budhista, pokud ano již nežije. RvRvRv

2 0
možnosti
Foto

Vy přeceňujete schopnosti teroristů.

1 2
možnosti

To, co je v článku naivní, je rozlišení, ve které se Arabové nacházejí. Pak by se % nemuslimů lišilo a navíc i síla víry. Jistě tam patří zbytky jiných (utlačovaných) náboženství s křesťany v čele. Nicméně, zeptejte se těch Vámi označených jako "vlažné" v co věří. Byli by schopni označit řadu veršů z Koránu jako dobové , přežité a v dnešní době neplatné?!! Což teprve samotnou osobu Mohameda a mnohé, pro dnešní Evropu nepřípustné, jeho výroky ze Sunny?!!

1 0
možnosti
Foto

Existují arabští muslimové, kteří považují násilné verše za dobové, popř. sebeobranné. A existují muslimové, kteří přijímají jen Korán a hadísy považují za nevěrohodné. A já neříkám, že vlažní muslimové jsou správní. Moje pointa je to, že ne každý arab je muslim.

0 0
možnosti

Pane Vajdíku. Kolik znáte arabských křesťanů a ateistů? Jaký je jejich počet oproti arabským muslimům? Aspoň procentuálně. Jak se žije arabským křesťanům a ateistům vedle arabských muslimů? Zeptal jste se nějakého..??

3 0
možnosti
Foto

Znám pár arabských ateistů. Jsou samozřejmě v menšině. Procenta nelze určit. S fundamentalistickými muslimy se nedá žít, nezávisle na tom jestli jsou to arabové. No, ptal jsem se ex-muslimky z Tuniska. Její muslimská rodina jí nezabíjí a pořad může bydlet u rodičů. Může se oblékat jak chce, nicméně jsou poněkud restriktivní co se týče jejích vztahů s muži. A veřejně o sobě neříká, že je ateistka, protože má rozjetý byznys a mohla by tím ztatit klienty.

1 0
možnosti

Představa, že ti, jež hájíte a s nimiž byste rád žil v přátelství a jako rovný s rovnými, uvažují stejně jako vy, je prostě naivní.

3 1
možnosti
Foto

Vaše ne-naivní představa je tedy taková, že každý arab vás chce zabít? Včetně arabských křesťanů a ateistů, ano?

0 0
možnosti

Bože, říci že rasismus je spojování arabů s islámem tak máme co do činění s idiocismem první kategorie! Takže když spojím Vás s idioty, tak jsem rasista...??? :D

2 2
možnosti
Foto

Když mě pojíte s idioty, tak jste idiot.

1 0
možnosti

V současné době Evropa se stále znovu a znovu ptá muslimů: „Chcete s námi žít?“ Protože nikoliv to, zda se máme bát islámu, ale toto je ta úhelná, kruciální otázka, na kterou je nutno dát odpověď a na kterou musí odpovědět jen a jenom muslimské národy!

Zatím to vypadá, že muslimové nechtějí se zbytkem nemuslimského světa mírumilovně sdílet tuto planetu. Jejich teroristické činy, halasně deklarované a páchané ve jménu islámu ukazují na to, že nemají zájem o bratrství mezi národy a mezi lidmi. Vykřikují slova o nadvládě islámu a svého právního systému a slova o tom, že máme povinnost se jim podřídit. Nenacházíme důkaz, že se muslimové necítí nám být nadřazení: nám – nemuslimům, nám ženám, homosexuálům, či komukoliv jinému, kdo se prostě striktně nedrží Koránu.

Evropa bude muslimům ještě nějakou dobu tuto otázku po mírovém soužití klást. Pak ale dojde k metamorfóze této otázky a ona začne znít zcela jinak. Už ne CHCETE S NÁMI ŽÍT, ale CHCETE ŽÍT? Chcete vy, muslimové přežít? Protože jestliže lidé vyznávající islám nebudou chtít žít v míru, udělá Evropa a Amerika to, co již udělala dvakrát, když jí hrozilo smrtelné nebezpečí od ideologií ohrožující podstatu člověčenství: vytáhne do boje a svého nepřítele rozdrtí. Součástí tohoto boje bude opět – stejně jako ve válkách minulých – grandiózní vědecký, technický a technologický pokrok, tentokrát bezpochyby zaměřený na získání naprosté energetické nezávislosti..(Klára Samková)

8 1
možnosti
Foto

Článek byl o arabech, ne o muslimech.

0 0
možnosti
Foto

Proč bych neměl spojovat Araby s Islámem? A na jakém základě jste přišel na to, že by to měl být rasismus? Islám není rasa. Je to náboženství, v současné době, bohužel, nejvíce rostoucí. Když řeknu že Arab je muslim, nemusím tím nutně myslet nic špatného. Muslim nerovná se automaticky terorista. A Islám není nezbytně nutně zlo. Jde o věc pohledu, výuky a vývoje.

7 1
možnosti
Foto

Aha, takže už víte jak dát mínus. A teď co takhle napsat, v čem se mnou nesouhlasíte. V čem nemám pravdu?

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 18,59
  • Průměrná čtenost 848x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik