Foto

Nikdo Vám nebude bránit sejít ze světa, když si to budete přát. Na internetu je návodů habaděj, stačí si vybrat. Proč to má dělat zrovna lékař, je záhadou. A zkuste si před napsáním podobného blogu přečíst článek pana Huneše, který má při vší úctě přeci jen větší rozhled než Vy.

JZ

tak tady jde zjevně zejména o lidi, kteří bez cizí pomoci skutečně nedokáží ani sejít ze světa, a pak o bezpečný právní rámec pro ty, kteří jim pomůžou

nepokoušejte se tu pod rukou prodat představu třináctileté holky, která rejdí po internetu a vlastně chce pokusem o sebevraždu hlavně na sebe upoutat něčí pozornost

OO

Všem, kteří tvrdí, že nemocný člověk může spáchat sebevraždu: jistě že může. Připraví tím krásný zážitek hasičům nebo záchranářům, kteří budou uklízet jeho tělo, nádherný pohled na své vnitřnosti pro strojvůdce a cestující vlaku, pod který skočí (plus príma dobrodružství pro další stovky lidí kvůli uzavřené trati), bezva zážitek rodině s dětmi, která v lese místo hub a borůvek najde jeho rozkládající se tělo, príma práci majiteli bytu, v němž bude po měsíci nalezen plný červů, atd. atd.

Foto

No já považuji za absurdní, že odpůrci eutanázie tady propagují amatérské sebevraždy.

A ještě absurdnější je, že politici poslouchají takové blázny, místo aby poslechli vůli lidu.

FL

To je příklad, jak se absurdně "argumentuje" ohledně eutanázie. Ono je to podobné i v zásadnějších věcech a těch lidí, kteří skutečně trochu myslí je nedostatek a ostatní je přehlasují.

DT

Zbytečná hysterie.

To o těch neskutečných bolestech už dneska není pravda (ale koho zajímá nějaká realita, když z toho může kápnout dědictví).

Kdo je na tom opravdu tak špatně, že brzo umře a chce to urychlit, ten si prostě nevezme prášky a urychlí to. Na tom není nic ke koumání.

Jednoduchá motivace bez hysterie: Všechno se dá zneužít a tahle věc také. A také vidíme, že se všude, kde to zavedli, také zneužívá. Je mi líto těch nevinných obětí cizí chamtivosti nebo sociopatie. (...ale kdo už dnes myslí na jiné...)

Zavedem teď novou profesi "kat"? A budeme rozhodovat o starých a nemocných, jestli si ještě zaslouží žít nebo už je zabijeme, aby nás tu svými nemocmi neobtěžovali?

Pokud usuzujete, že oboje je správně, tak si laskavě uvědomte, že když se doktoři nebudou trénovat na těch starých a chorých, tak nebudou mít dostatek zkušeností, aby byli fit, až budete něco potřebovat vy mladí.

Foto

Realita je, že tu máme lidi, kteří sami mají zájem o eutanázii, ale vaše hysterie vám brání to vstřebat.

  • Počet článků 67
  • Celková karma 18,59
  • Průměrná čtenost 848x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik