Co to znamená, když muslim řekne "Potrestá vás bůh!"

Pan Abbas řekl, že by paliče Koránu mohl potrestat bůh. Většina ateistů si asi řekne, že když bůh neexistuje, tak se jim nic nemůže stát. Problém je ale v tom, že islámský "bůh" nepotřebuje existovat.

Pan Muhammad Abbas přesně řekl ohledně pálení Koránu: „Když někdo dělá něco takového, dělá to proti bohu. Bůh ale dokáže i trestat, třeba to někdy uvidí.
Zdroj: http://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/ve-zline-na-cyklostezce-spalili-koran-20170220.html

Většina lidí asi zná příběhy z Bible, kde bůh potrestal lidi tím, že např. způsobil velkou potopu, nebo tak, že pokropil ohněm Sodomu a Gomoru. V těchto příbězích se odehrávají nadpřirozené události, které likvidují lidi. V islámu to však funguje jinak. Islámský bůh trestá tím způsobem, že nedělá vůbec nic (jakoby vůbec neexistoval) a muslimové jdou a zabíjejí a pak řeknou, že to byl bůh.

Když se zeptáte muslimů na verš z Koránu "zabíjejte nevěřící všude kde je naleznete", řeknou vám, že to byl trest boží. A jakou roli v tomto trestu hrál bůh? Žádnou. Mohamed prostě řekl, že bůh chce zabíjení, tak se muslimové sebrali šli zabíjet a po této akci neměli žádné výčitky svědomí, jelikož měli za to, že to udělal bůh a ne oni.

Explicitně tento princip popisuje verš 8:17 "Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil; a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Bůh, kdo vrhal"

Islám tímto způsobem funguje jako vymazávač zodpovědnosti, svědomí a morálního cítění a vede lidi k zabíjení bez jakéhokoliv soucitu. Tak jak to vidíme v Sýrii a Iráku.

Slova typu "bůh vás potrestá" tedy můžou klidně znamenat "muslimové vás potrestají a pak řeknou, že to byl bůh".

A co se týče první části jeho citátu, že pálení Koránů lidé dělají "proti bohu", na to bych byl také opatrný, neboť verš 5:33 říká: "A odměnou těch, kdož vedli válku proti Bohu a Jeho poslu a šířili na zemi pohoršení, bude věru to, že budou zabiti anebo ukřižováni či budou jim useknuty jejich pravé ruce a levé nohy anebo budou ze země vyhnáni." - jak vidíme, Aláhovy tresty jsou velmi sekulární a prováděné muslimama. Až to skoro vypadá, jakoby Aláh vůbec neexistoval. Jakoby existoval jen náboženský kult smrti, který na "Aláha" svádí své zločiny.

Autor: Filip Vajdík | úterý 21.2.2017 3:59 | karma článku: 37,37 | přečteno: 1394x
  • Další články autora

Filip Vajdík

Kultivace eg

16.12.2023 v 0:12 | Karma: 0

Filip Vajdík

Sebejistota je džouk

15.12.2023 v 23:09 | Karma: 4,61