Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi zajímavé. Díky za info R^

0 1
možnosti
MB

Kdybych to měl úplně zjednodušit - Ta základní hodnota je v Desateru - moderně pak v Ústavě. Základní rozdíl mezi křesťanským učením a islamismem - Lze využít kritické zkoumání a rozum v přístupu k tomu "Posvátnému". To Islámu chybí a pak je nebezpečný. Kdysi jsem si dopisoval s p. Vondruškou, spisovatelem a podal dotaz - Kdo je vlastně Čech ? Odpověď, kdokoliv kdo přišel, usadil se a pak platil panovníkovi daně. Když to opět přeženu, tak náš základ složení je - prapůvodní Čech + Němec+ Žid + kdokoliv. Všechny sjednocovaly ty daně + uznání hodnot - Myslím, že hodnotné skutečně jsou ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Myslíte, že je hodnotné zakázat svobodu náboženského vyznání, zakázat svobodu projevu a zakázat práci sedmý den v týdnu? Protože to je v Desateru.

1 1
možnosti
ZH

O upalování tam řeč není. Jinak čarodějové v té době byli různí zaklínači, věštci, spiritisti a případně dle dnešního pojetí také drogoví dealeři. Zajímavý je hned následující verš, který stejným způsobem trestá zoofilii.

Co se týče vydloubnutí oka, Ježíš dost často mluvil v podobenstvích. Toto je jedno z nich.

1 0
možnosti
Foto

A jaký způsob zabíjení čarodějnic preferujete, když ne upalování?

1 0
možnosti
JL

Souhlas, hlavní je svoboda a demokracie - náboženské hodnoty jsou druhotné - abyste mohli vyznávat nějakou víru, musí vám k tomu být dána svoboda, musíte si ji dokonce ubránit - pak si vyznávejte, co chcete. Podle mě je v židovství nejvýnamnější jejich specifická spiritualita: jsou navázáni na nejvyšší Božstvo a mají žít jen pro ně a jsou samí náboženský rituál, je tam posedlost rituály a svým národem; u křesťanství jsou nejsilnější přikázání: milovat bližního a umět odpouštět, respektovat Boží přikázání - nikoliv vypichovat si oči (kdo chce, ať si je vypíchne, ale většina křesťanů vidí). Abyste měli právo vypichovat si oči a upalovat čarodějnice, musíte si nejdřív ubránit svoji existenci před nepřáteli! V tom jsou Izraelité momentálně hodně dobří. Jeden příklad ze života: pražský číšník nedávno umlácený téměř k smrti muslimy maskovanými za Nizozemce: Rád by dnes upaloval čarodějnice, že? Ale nejprve se musí umět ubránit, obhájit svou existenci, a pak, až ho daj chirurgové dohromady, může třeba muslimům i odpustit, že mu dali přes hubu

0 3
možnosti
Foto

muslimové maskovaní za Nizozemce?8-o;-D

takže třeba Martina Brauna byste definoval jako Čecha maskovaného za Kanaďana?;-D;-D bože vy jste exot8-o

0 3
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,98
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik