Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J86i29r52i 25T50i55c54h61y

13. 1. 2019 19:01

Co to je za pochybnou splataninu?

0 7
možnosti

Dal jsem vám sice karmu, ale domnívám se, že u mnohých sluníčkářů je to ještě horší, než že by se nedokázali žít do oddaných muslimů.

Ve svém věku (60 mi ještě není, ale moc mi do tohoto jubilea už nezbývá) mám zkušenosti s tím, že v mnoha případech jsou lidé spíše teatrální než vysloveně hloupí nebo naivní. Takový "ochránce zvířat" ví, že tygr v kleci sice trpí, ale že je nesmysl ho pouštět z té klece ven do ulic velkoměsta, neboť za prvé by mohl být nebezpečný a za druhé by sám ani nevěděl, jak se má v ulicích pohybovat. A přesto to před několika lety ochránci zvířat udělali a cirkusového tygra pustili do ulic Varšavy. Policie ho musela zastřelit.

Mnozí "ochránci lidských práv" také vědí, že prostě na některých sídlištích se žije zcela jinak než na většině jiných, ale neustále křičí o rasismu.

V duchu jedni i druzí v hloubi své duše znají pravdu, ale chtějí se navenek odlišovat od většiny, a tak si vyberou nějaké takové téma, vědomě ho překrucují, své argumenty postaví na 5 procentech logiky (tomu tygrovi v té kleci se skutečně nežije dobře) a záměrně ignorují realitu, že do takového velkoměsta, jako je Varšava, ho pustit nelze.

Oni si vždy najdou takové téma, kde těch pět procent logiky je. Nebudou se s Vámi hádat o nějaký vyslovený nesmyl. Tam by se neměli čeho chytit. Ale také nebudou prosazovat něco, kde logika převládá. To je pro ně příliš všední a oni by se neodlišovali od davu.

Nikdo nemůže popřít, že na argumentech sluníčkářů je těch pět procent pravdy a logiky: Člověku v nouzi bychom opravdu měli pomoci. Zcela stranou však sluníčkáři ponechávají skutečnost, že mentalita těchto lidí je už jednou dána a že je neslučitelná s evropským způsobem života. Rovněž ponechávají stranou sktuečnost, že při strmě rostoucím počtu obyvatel jejich původních zemí není řešením zlomek z nich přijmout v Evropě.

Toto téma je pro sluníčkáře rájem: Je tam těch pět procent logiky, kterých se oni mohou chytit, ale zároveň je tam široké pole pro odlišování se od většiny lidí..

14 0
možnosti

Jasný odstup je cítit z každé věty; nic proti tomu, ale to, co je na pořadu dne, a tím myslím hlavně Záp. Evropu, najít rozumné řešení a samozřejmě v hranicích zákona.

Islám je jen jeden, protože vychází pro všechny z jedné předlohy, ale vím, že existují muslimové, kteří by nikdy nepoužily násilné a nenávistné verše jako návod ke svému konání. Zůstávají u islámu, protože konzumní Evropa jim nic lepšího nenabídla a v islámu najdou neměnný řád. A to je ten problém. Je jich sice menšina, která netouží nahradit v Evropě platné zákony právem šária, ale mít na ně stejný metr jako na ostatní cítím jako lehkou nespravedlnost. Co s tím?

Chybí hloubková diskuse, ve které žádné téma nebude zapovězeno a bohužel, tomu se většina muslimů brání a západní generalita jim to formou různě přísné cenzury žere. Nevidím to jinak, než že na západě poteče hodně krve; evropský chalífát si zatím nepřipouštím.

0 2
možnosti

P25a56v19e65l 85P69o55n91e74c

14. 1. 2019 10:04

> existují muslimové, kteří by nikdy nepoužili násilné a nenávistné verše ...

Hlavní hrozbu demokracii však nepředstavují teroristé, ale fundamentalisté usilující o zavedení práva šaría a těch je v Evropě většina, bohužel.

0 0
možnosti

Obávám se, že házíte hrách na stěnu. Ale uznávám, že je třeba to stále dokola zkoušet znovu a znovu... I kdyby se jednomu sluníčku rozsvítilo v hlavě, má to smysl...

18 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 18,59
  • Průměrná čtenost 848x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik